Kristýna

Žití života

Někdy mám tendence přehánět, ale v tomto případě ten čas, který jsem strávila výběrem dětské matrace, dost možná ještě podhodnotím. Jak tak počítám, dokupy to dělá zhruba 15 hodin, které mi již nikdo nevrátí :D.

Nemálo jsem se do výběru ponořila, samozřejmě zabrousila do Facebookové skupiny Svět non-toxic (nejedu si non-toxic, ale snažím se jít někde uprostřed, kde mi to vyhovuje – což se s matrací holt nepodařilo, hah) a už jen samotným čtením jsem se zadusila výčtem nejen karcinogenních látek, které v uzavřeném prostoru teprve chytají grády. S efektem chemického koktejlu jsem samozřejmě také obeznámena, takže jakože fuj, ble, to nechceš. Do toho jsem brouzdala po internetu a zjišťovala podle čeho matraci vybírat, ideální tvrdost, výšku, složení potahů, chrániče matrací a tak dál, a tak dál. Samozřejmě jsem hledala i nějakou cenově dostupnou variantu, protože dokonalou zdravotní non-toxic matraci seženete celkem jednoduše – když víte kde – ale jako by… stojí už fakt hodně.

Long story short, z mého nejužšího výběru 5 matrací, kdy na každé mě něco mega štvalo a – vůbec nebyly non-toxic – jsem napsala výrobcům pár doplňujících dotazů a nakonec se konečně rozhodla.

  • česká firma, kokos, pur pěna, tvrdost super, hodnocení super, potah 100% nebio bavlna ehm, cena do 1.500,-

Našla jsem ji na zapadlém e-shopu jednoho truhlářství. Při objednání se mi ale nenačetla cena za poštovné a celé to bylo podivné. Raději jsem tam tedy zavolala, ale bohužel to nikdo nebral.

O dvě hodiny později to zkouším znovu a zvedá to sám majitel.

Sdělila jsem mu svůj `problém` a pán velmi radostně na to:

pán: No jeje, já se vám přiznám, já se v tom vůbec nevyznám. Je mi 60 a celý život makám jen rukama a normálně pracuju stále víc. Já si ten e-shop takhle prostě nechal založit a stará se mi o něj jeden takovej šikovnej.

já: Jee, tak to je zase fajn, že máte pořád tolik síly.

pán: Joo, to já jo, to já jsem takový dravý od přírody. A ta vaše objednávka, já vám ji hned nechám poslat.

já: Já ji ale ještě právě neplatila – proto volám, jestli je ta částka konečná, aby nenastala nějaká chyba a nebyla jsem dlužná.

pán: Joo taak, to bude určitě dobrý, tak jak je to tam nastavený. To neřešte. Peníze nejsou přece vůbec důležité. Hlavně ta radost ze života. Však víte co, dyť mi ani nic posílat nemusíte.

já (se už hodně směju): Joo, to máte pravdu, ale já vám penízky hned teď pošlu, ať to máme vyřešený. Přeji vám tedy hlavně tu radost ze života.

pán: A počkejte ještě – nejste to náhodou vy? Z Ostravy? Jsem tu objednávku viděl!

já: Ano, to jsem já.

pán: No vidíte, já tam byl normálně letos na Silvestra.

Hovor pokračoval ještě pár minut, kdy mi pán popsal svého Silvestra, jak moc se mu v Ostravě líbilo a doporučil mi, kam určitě musím zajít, že mě tam klidně provede :D.

Nejvtipnější pán. Nejlepší hovor. Dozajista nejlepší truhlářství. A určitě ta nejlepší matrace. Protože když si hoví někde na skladě u tak upřímně pozitivního pána, bude nabita jen tou nejhezčí energií. A to je přece nevyčíslitelné.

Tak hlavně tu radost tedy!

P. S. Už se těším, jak nám malá nebude chtít v postýlce spát ehm.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *